Mesto Bardejov - svetové dedičstvo UNESCO

skendehuplru

Mesto Bardejov - Svetové dedičstvo UNESCO

Teší nás, že Vám môžeme prostredníctvom web stránky predstaviť Mesto Bardejov, poskytnúť nevyhnutné informácie o živote mesta a funkciách mestskej samosprávy.

Mesto Bardejov je historicky a kultúrne bohaté mesto, považované za jedno z najkrajších slovenských miest. Historické centrum Bardejova spoločne s komplexom stavieb tvoriacich židovské suburbium zo začiatku 18. storočia bolo v roku 2000 zapísané do zoznamu - Svetové kultúrne a prírodné dedičstvo UNESCO.

Zobraziť celý článok »

Aktuality

Politické strany (hnutia), koalície politických strán (hnutí) a nezávislí kandidáti na post primátora mesta a poslancov mestského zastupiteľstva mali do nedele 21. 9. 2014 do polnoci termín na odovzdanie kandidátnych listín. V rovnakom termíne mala každá politická strana, ktorá podala kandidátnu listinu vo voľbách do mestského zastupiteľstva možnosť delegovať do Miestnej volebnej komisie v Bardejove jedného člena a jedného náhradníka.

        Z predložených kandidátnych listín vyplýva, že v jesenných komunálnych voľbách (15. novembra 2014) sa o priazeň voličov uchádzajú traja kandidáti na post primátora. Súčasný primátor MUDr. Boris Hanuščak je kandidátom politickej strany SMER – SD, podnikateľ Ján Kukulský je nezávislým kandidátom a riaditeľ školy Mgr. Martin Šmilňák kandiduje tiež ako nezávislý kandidát. Obaja nezávislí kandidáti na primátora mesta sa zároveň uchádzajú aj o post poslanca mestského zastupiteľstva.

        Bardejovské mestské zastupiteľstvo má 25 poslaneckých mandátov, volí sa v deviatich volebných obvodoch. O poslaneckú stoličku prejavilo záujem 101 kandidátov (v roku 2010 to bolo 79 kandidátov). Až 21 z nich sú nezávislí, čo je o 18 viac ako pred štyrmi rokmi. Najviac nezávislých kandidátov podalo kandidátne listiny vo volebnom obvode č. 4.

        V týchto komunálnych voľbách nevznikla v Bardejove žiadna koalícia. Celkom 11 politických strán (hnutí) ide do volieb samostatne a  ponúka 80 kandidátov na poslancov mestského zastupiteľstva.

        Prvé zasadnutie Miestnej volebnej komisie v Bardejove sa uskutoční 25. septembra 2014 so začiatkom o 10.00 hod. Členovia miestnej volebnej komisie sa ujímajú svojej funkcie zložením zákonom predpísaného sľubu. Na prvom zasadnutí si komisia dohodou určí predsedu a podpredsedu. Ak nedôjde k dohode určí sa predseda a podpredseda žrebom. Žrebovanie riadi najstarší člen komisie. Miestna volebná komisia na prvom zasadnutí preskúma kandidátne listiny a rozhodne o  registrácii alebo o  neregistrácii kandidátov. Po zaregistrovaní kandidátov budú zverejnené mená všetkých kandidátov pre voľby do mestského zastupiteľstva.

Prihláste sa na odber

Najblišie udalosti

Žiadne udalosti

 

sms informacie

 

ukrajina

 

grantove projekty

 

partnerske mesta

 

aed

 

covidTEL

 

btv

 

kino zriedlo

 

kulturaS

 

plavaren

 

mladez

 

Máte otázku?
Kontaktný formulár »
Napíšte nám