Mesto Bardejov - svetové dedičstvo UNESCO

skendehuplru

Mesto Bardejov - Svetové dedičstvo UNESCO

Teší nás, že Vám môžeme prostredníctvom web stránky predstaviť Mesto Bardejov, poskytnúť nevyhnutné informácie o živote mesta a funkciách mestskej samosprávy.

Mesto Bardejov je historicky a kultúrne bohaté mesto, považované za jedno z najkrajších slovenských miest. Historické centrum Bardejova spoločne s komplexom stavieb tvoriacich židovské suburbium zo začiatku 18. storočia bolo v roku 2000 zapísané do zoznamu - Svetové kultúrne a prírodné dedičstvo UNESCO.

Zobraziť celý článok »

Aktuality

Týždeň zdravej výživy na ZŠ s MŠ Pod Vinbargom je pre žiakov našej školy už tradične plný zaujímavých chutí, vône a prináša im množstvo užitočných informácií.

Okrem chutných a zdravých obedov v školskej jedálni im pani učiteľky Mgr. Renáta Kicová a Mgr. Alžbeta Melicherová v spolupráci s vedúcou školskej jedálne p. Máriou Liptákovou pripravili ochutnávku čerstvých ovocných a zeleninových štiav.

Začalo to už na krúžku, kde žiaci spoločne s pani učiteľkou Mgr. Alžbetou Melicherovou tvorili prezentácie o zdravej výžive. Jednu z týchto prezentácií sme využili aj v stredu pri prezentovaní a ochutnávaní zdravých čerstvých ovocných a zeleninových štiav. Žiaci si vypočuli zaujímavú prednášku a svoje vedomosti si preverili v kvíze a hádankách. Veľkým zážitkom bola ukážka odšťavovania ovocia a zeleniny. Na záver sme si všetci pochutnali na lahodných, chutných, čerstvo odšťavených šťavách.

Vône a chute ovocných štiav sa preniesli aj do školského klubu deti, kde si spolu s pani vychovávateľkou Evou Kovacsovou pripravili zaujímavé popoludnie pod názvom „Veselí Ovocníčkovia.“ Deti si vypočuli rozprávku O chorej Agátke, ktorá nechcela jesť ovocie a zeleninu a nechutili jej ani ovocné a zeleninové šťavy. Nasledovali ovocné a zeleninové hádanky a svoje vedomosti si deti mohli preveriť aj na pripravenom paneli, kde dopĺňali správne obrázky Ovocníčkov. O vitamínoch obsiahnutých v chutných ovocných a zeleninových šťavách sa dozvedeli pri veľmi zaujímavej skupinovej činnosti. Zahrali sme si aj našu obľúbenú hru Ovocný košík. Za ich skvelú prácu dostali odmenu v podobe ovocia.

Mgr. Alžbeta Melicherová, Mgr. Ranáta Kicová

Zverejnil: Miroslav Vančík, PhDr., 2017-11-09, 08:35, miroslav.vancik@bardejov.sk

Prihláste sa na odber

Najblišie udalosti

Žiadne udalosti

 

sms informacie

 

ukrajina

 

grantove projekty

 

partnerske mesta

 

aed

 

covidTEL

 

btv

 

kino zriedlo

 

kulturaS

 

plavaren

 

mladez

 

Máte otázku?
Kontaktný formulár »
Napíšte nám