Mesto Bardejov - svetové dedičstvo UNESCO

skendehuplru

Mesto Bardejov - Svetové dedičstvo UNESCO

Teší nás, že Vám môžeme prostredníctvom web stránky predstaviť Mesto Bardejov, poskytnúť nevyhnutné informácie o živote mesta a funkciách mestskej samosprávy.

Mesto Bardejov je historicky a kultúrne bohaté mesto, považované za jedno z najkrajších slovenských miest. Historické centrum Bardejova spoločne s komplexom stavieb tvoriacich židovské suburbium zo začiatku 18. storočia bolo v roku 2000 zapísané do zoznamu - Svetové kultúrne a prírodné dedičstvo UNESCO.

Zobraziť celý článok »

Aktuality

  Svetový deň vody si pripomíname každoročne 22. marca už od roku 1993, kedy bol prvýkrát vyhlásený Valným zhromaždením Organizácie spojených národov. Jeho cieľom je upriamiť pozornosť svetovej verejnosti na vodu, ktorá je pre život na Zemi nenahraditeľná a ovplyvňuje všetky jeho sféry.

Svetový deň vody je príležitosťou poukázať na to, že voda je základom všetkého živého. Voda a zdravie bezprostredne súvisia.

A práve toto posolstvo sa snažíme odovzdávať našim deťom, aby si už v predškolskom veku toto všetko uvedomovali a niesli si dobré návyky do svojho života. „Piť sa musí stále a v dostatočnom množstve!“ – to je motto, ktorým sa v našom zariadení riadime. Preto sme sa s deťmi z najstaršej vekovej kategórie o tejto téme rozprávali, ochutnávali čistú pitnú vodu, ktorá je v našom meste veľmi kvalitná. Diskutovali sme o tom, kto koľko pije, čo pije, a prečo pije. Náš záver je: deti obľubujú čistú vodu, sú na ňu zvyknuté, pretože my im ju ponúkame po celý rok a pijú ju aj doma.

                                          p. Hodabová E. – ved. ŠJ

Zverejnil : Ľubomíra Árendášová, Ing.,2018-03-23,14:39, lubomira.arendasova@bardejov.sk

Prihláste sa na odber

Najblišie udalosti

Žiadne udalosti

 

sms informacie

 

ukrajina

 

grantove projekty

 

partnerske mesta

 

aed

 

covidTEL

 

btv

 

kino zriedlo

 

kulturaS

 

plavaren

 

mladez

 

Máte otázku?
Kontaktný formulár »
Napíšte nám