Mesto Bardejov - svetové dedičstvo UNESCO

skendehuplru

Mesto Bardejov - Svetové dedičstvo UNESCO

Teší nás, že Vám môžeme prostredníctvom web stránky predstaviť Mesto Bardejov, poskytnúť nevyhnutné informácie o živote mesta a funkciách mestskej samosprávy.

Mesto Bardejov je historicky a kultúrne bohaté mesto, považované za jedno z najkrajších slovenských miest. Historické centrum Bardejova spoločne s komplexom stavieb tvoriacich židovské suburbium zo začiatku 18. storočia bolo v roku 2000 zapísané do zoznamu - Svetové kultúrne a prírodné dedičstvo UNESCO.

Zobraziť celý článok »

Aktuality

Po roku je tu opäť jeseň a s ňou mesiac október, ktorý v plnej kráse čarovných farieb zaujal svoje miesto v kalendári. Táto symbolika jesene je tradične spojená so seniormi a október ako mesiac úcty k starším si pripomíname už takmer 3 desaťročia.

Je už dobrým zvykom, že mesto Bardejov v tomto čase každoročne pripravuje pod záštitou primátora mesta MUDr. Borisa Hanuščaka, stretnutie skôr narodených občanov, na znak vďaky a úcty. Nebolo tomu inak ani v nedeľu 13. októbra 2019, kedy sa celá športová hala Mier zaplnila občanmi mesta a predovšetkým seniormi. Tu ich ako darček čakal kultúrny program v podaní Kandráčovcov, ktorých sprevádzali dve skvelé speváčky Monika Kandráčová a Marianna Železná z Chmeľovej. Moderátor večera Štefan Hij sa zhostil milej povinnosti a na pódiu privítal podpredsedu vlády SR Richarda Rašiho i poslanca a podpredsedu NR SR Béla Bugára. Obaja páni vo svojom prejave pripomenuli, že úcta k starším by mala byť nepretržitá po celý rok, pretože oni si ju zaslúžia. Podpredseda parlamentu spomenul aj príbeh o troch grošoch a podpredseda vlády prisľúbil ako darček pre Bardejovčanov príspevok vlády na rekonštrukciu športovej haly Mier (mimochodom, ktorý sa na zasadnutí vlády v stredu 23.11. stal aj realitou). Ani Ondrej Kandráč nezaháľal a so svojou kapelou rozospieval, ba dokonca až roztancoval mnohých návštevníkov, medzi ktorých patril aj Richard Raši s Bélom Bugárom. Zábava a atmosféra bola naozaj fantastická, výsledkom čoho boli spokojné a vysmiate tváre všetkých prítomných ľudí. A to je dôvod, prečo má zmysel robiť kultúru pre našich občanov, ale zároveň aj záväzok pre samosprávu mesta, aby v tomto nasadení naďalej pokračovala...
Podujatie podporené z rozpočtu PSK.

Ing. Martin Choma, PhD.
vedúci odd. kultúry MsÚ

Uverejnil:  24.10.2019  Branislav Mochnacký, Oddelenie kultúry MsÚ, email.: branislav.mochnacky@bardejov.sk

Prihláste sa na odber

Najblišie udalosti

30 apr 2024
19:00 - 21:00
OTVORENIE FONTÁN
01 máj 2024
14:00 - 21:00
MAJÁLES
23 feb 2024
08:00 - 17:00
Muzikál KUBO

 

sms informacie

 

ukrajina

 

grantove projekty

 

partnerske mesta

 

aed

 

covidTEL

 

btv

 

kino zriedlo

 

kulturaS

 

plavaren

 

mladez

 

Máte otázku?
Kontaktný formulár »
Napíšte nám