Mesto Bardejov - svetové dedičstvo UNESCO

skendehuplru

Mesto Bardejov - Svetové dedičstvo UNESCO

Teší nás, že Vám môžeme prostredníctvom web stránky predstaviť Mesto Bardejov, poskytnúť nevyhnutné informácie o živote mesta a funkciách mestskej samosprávy.

Mesto Bardejov je historicky a kultúrne bohaté mesto, považované za jedno z najkrajších slovenských miest. Historické centrum Bardejova spoločne s komplexom stavieb tvoriacich židovské suburbium zo začiatku 18. storočia bolo v roku 2000 zapísané do zoznamu - Svetové kultúrne a prírodné dedičstvo UNESCO.

Zobraziť celý článok »

Aktuality

Milého a nie každodenného hosťa dnes dopoludnia privítal na mestskom úrade primátor Boris Hanuščak: jeho spolubesedníkom bol Mons. Pavol Marton, dekan – farár rímskokatolíckej farnosti sv. Egídia v Bardejove. Dôvod návštevy bol jediný: mons. dekan sa prišiel rozlúčiť, pretože dnešným dňom v Bardejove jeho misia končí...

V Bardejove strávil 16 rokov: ako sám povedal, boli to rušné, ale pekné roky a počas nich sa podarilo jemu i farnosti urobiť mnoho dobrých vecí. Počas neformálneho rozhovoru ocenil korektnú spoluprácu so samosprávou, i osobne s primátorom a poznamenal, že nie každé mesto má to šťastie, že má vo svojom vedení chápavého a načúvajúceho človeka. Primátor Boris Hanuščak vysoko vyzdvihol prínos pána dekana k rozvoju ekumenizmu v našom meste, ocenil mimoriadne korektnú a obojstranne akceptovateľnú spoluprácu počas celých šestnástich rokov pôsobenia pána dekana na tomto poste.

Mons. Pavol Marton odchádza na „pomyselný“ odpočinok do Veľkého Šariša: pomyselný v úvodzovkách preto, lebo poznajúc jeho činorodosť a zápal pre dobrú vec iba ťažko možno predpokladať, že si bude nečinne užívať dôchodok. A do svojho nového domova si odnáša i dar: obraz námestia Bardejova od nášho renomovaného maliara. Dúfajme, že pohľad naň v pánovi dekanovi bude evokovať iba tie najkrajšie a najmilšie spomienky...         

 

Zverejnil: Marek Duleba, 2020-06-30, 15:05  marek.duleba@bardejov.sk 

Prihláste sa na odber

Najblišie udalosti

Žiadne udalosti

 

sms informacie

 

ukrajina

 

grantove projekty

 

partnerske mesta

 

aed

 

covidTEL

 

btv

 

kino zriedlo

 

kulturaS

 

plavaren

 

mladez

 

Máte otázku?
Kontaktný formulár »
Napíšte nám