Mesto Bardejov - svetové dedičstvo UNESCO

skendehuplru

Mesto Bardejov - Svetové dedičstvo UNESCO

Teší nás, že Vám môžeme prostredníctvom web stránky predstaviť Mesto Bardejov, poskytnúť nevyhnutné informácie o živote mesta a funkciách mestskej samosprávy.

Mesto Bardejov je historicky a kultúrne bohaté mesto, považované za jedno z najkrajších slovenských miest. Historické centrum Bardejova spoločne s komplexom stavieb tvoriacich židovské suburbium zo začiatku 18. storočia bolo v roku 2000 zapísané do zoznamu - Svetové kultúrne a prírodné dedičstvo UNESCO.

Zobraziť celý článok »

Aktuality

  • Testovanie sa uskutoční v sobotu (31.10.) a nedeľu (1.11.) na celom území Slovenska.
  • V Bardejove je na testovanie určených dovedna 21 odberných miest v 14-tich lokalitách. Tie sú identické s lokalitami, v ktorých sa uskutočnilo pilotné testovanie uplynulý víkend (ich zoznam tvorí prílohu). Prosíme vás, aby ste uprednostnili najbližšie odberné miesto k vášmu bydlisku.
  • Testovanie začína o 7.00 hod a trvá do 22.00 hod. Posledný ster sa vykoná o 21.30 hod. Prestávka na dezinfekciu je od 12.00 hod. do 13.00 hod.
  • Testovať sa NEBUDE podľa abecedy, ani podľa ulíc, či iných parametrov, ale podľa poradia v rade (máme za to, že takto sa dá nastaviť testovanie v menších obciach - v meste veľkosti Bardejova je testovanie podľa abecedy nerealizovateľné).
  • Výnimku z testovania majú deti do veku 10 rokov a seniori vekom nad 65 rokov: pre seniorov platí odporúčanie, aby namiesto testovania absolvovali domácu karanténu.
  • Na testovaní sa nemusia zúčastniť ani, tí ktorí boli v posledných 90 dňoch pozitívne testovaní na ochorenie COVID-19, alebo tí, ktorí vedia lekárskou správou potvrdiť, že ich zdravotný stav neumožňuje zúčastniť sa na testovaní. Uznávať sa budú aj PCR testy, ktorých výsledok bude k dispozícii v piatok.
  • Prosíme vás o trpezlivosť, pochopenie a vzájomnú toleranciu počas testovania, o dodržiavanie opatrení (rúško – odstup - ruky).

Ďakujeme vám za vašu angažovanosť !

Viac informácií nájdete na som www.somzodpovedny.sk, www.korona.gov.sk, ako aj na oficiálnom webovom sídle Bardejova www.bardejov.sk a oficiálnej FB stránke mesta

 

Zverejnil: Marek Duleba, 2020-10-28, 14:54  marek.duleba@bardejov.sk 

Prihláste sa na odber

Najblišie udalosti

30 apr 2024
19:00 - 21:00
OTVORENIE FONTÁN
01 máj 2024
14:00 - 21:00
MAJÁLES
23 feb 2024
08:00 - 17:00
Muzikál KUBO

 

sms informacie

 

ukrajina

 

grantove projekty

 

partnerske mesta

 

aed

 

covidTEL

 

btv

 

kino zriedlo

 

kulturaS

 

plavaren

 

mladez

 

Máte otázku?
Kontaktný formulár »
Napíšte nám