Mesto Bardejov - svetové dedičstvo UNESCO

skendehuplru

Od 25.11.2014 vykonáva v Bardejove Pamiatkový úrad SR digitalizáciu pamiatkového fondu najcennejšej časti pamiatkového fondu SR v Bardejove – Mestskej pamiatkovej rezervácie Bardejov, ktorá je zapísaná do Zoznamu svetového kultúrneho dedičstva UNESCO.  Táto aktivita sa vykonáva v rámci projektu Digitálny pamiatkový fond, ktorý realizuje v rámci Operačného programu informatizácia spoločnosti (OPIS). Realizáciou projektu sa dosiahne jeho hlavný cieľ a to vytvorenie podmienok pre umožnenie komplexnej digitalizácie pamiatkového fondu a digitalizácia vybraných pamiatkových objektov.

         Pracovníci digitalizačného a fotografického tímu budú do 20.12.2014 vykonávať digitalizáciu goticko-renesančnej mestskej radnice a gotickej Baziliky sv. Egídia. V práci budú pokračovať začiatkom budúceho roka.

        Výstupom projektu budú digitalizované údaje pamiatkového fondu, ktoré budú slúžiť ako základ pre ďalšie sprístupňovanie kultúrneho dedičstva širokej verejnosti ako aj odbornej verejnosti. Týmto sa zjednodušia podmienky pre ďalší výskum pamiatkového fondu a prispeje sa k zvýšeniu všeobecného povedomia o kultúrnom dedičstve. Projekt je previazaný s ďalšími dvomi národnými projektmi: Centrálny dátový archív, ktorý umožní archiváciu údajov a Centrálna aplikačná infraštruktúra a registratúra, prostredníctvom ktorého budú údaje sprístupnené verejnosti a budú harmonizované informačné systémy organizácií rezortu kultúry.

Najblišie udalosti

30 apr 2024
19:00 - 21:00
OTVORENIE FONTÁN
01 máj 2024
14:00 - 21:00
MAJÁLES
23 feb 2024
08:00 - 17:00
Muzikál KUBO

 

sms informacie

 

ukrajina

 

grantove projekty

 

partnerske mesta

 

aed

 

covidTEL

 

btv

 

kino zriedlo

 

kulturaS

 

plavaren

 

mladez

 

Máte otázku?
Kontaktný formulár »
Napíšte nám