Mesto Bardejov - svetové dedičstvo UNESCO

skendehuplru

Bazilika minor sv. Egídia v Bardejove a jej návštevníci včera zažili neopakovateľný zážitok: v rámci projektu Pontés 2022 – Mosty medzi mestami UNESCO sa tu uskutočnil koncert hudobného zoskupenia Virtuosi di Praga so svojim sólistami a hosťami.

Maestro Oldřich Vlček si tento rok okrem sólistiek speváčok M. Parkovej a D. Drechslerovej pozval aj dva spevácke zbory – Collegium cantorum z Bardejova a Belfersingers z Gorlíc. V ich spoločnom virtuóznom koncerte zazneli skladby najmä W. A. Mozarta a J. Pavlicu, ale aj ďalších skladateľov (napríklad Vadima Petrova).

Po ročnej prestávke, spôsobenej opatreniami v súvislosti s ochorením Covid-19 tak milovníci duchovnej hudby mali možnosť vypočuť si majstrovské diela týchto svetoznámych skladateľov, navyše v netradičnom spojení sláčikov, varhán a zborového spevu dvoch mimoriadnych speváckych zoskupení, to všetko podčiarknuté hlasmi sólistiek a huslí maestro Vlčeka. Sme radi a pyšní, že pod organizáciu tohto podujatia sa už 22. rokov podpisuje aj Mesto Bardejov.

 

Zverejnil: Marek Duleba, 2022-09-28, 09:31  marek.duleba@bardejov.sk

Najblišie udalosti

Žiadne udalosti

 

sms informacie

 

ukrajina

 

grantove projekty

 

partnerske mesta

 

aed

 

covidTEL

 

btv

 

kino zriedlo

 

kulturaS

 

plavaren

 

mladez

 

Máte otázku?
Kontaktný formulár »
Napíšte nám